Prajitura negresa

Prajitura Negresa este o reteta de prajitura cu ciocolata absolut delicioasa si deloc greu de preparat. In plus poate fi un deliciu si pentru invitati daca o servesti alaturi de frisca si fructe.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1
  • 5 cani de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ness (optional)
  • 7 linguri de apa
  • 2 linguri Martini sau ce preferati (optional)
  • 200 gr margarina
  • 1 cana faina.
  • 5 pachetel praf de copt stins cu suc de lamaie.

Mod de preparare

Se pune zaharul, cacao, apa intr-o cratita la foc mic. Se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga nessul (daca doriti). Stingem focul de sub cratita si adaugam margarina taiata bucatele pentru a se dizolva mai usor. Amestecam pana se dizolva.

Separam alusurile de galbenusuri, si albusurile le punem la frigider. Luam cateva linguri din compozitia de cacao si adaugam peste galbenusuri, amestecam si turnam compozitia rezultata, incet in compozitia din cratita, amestecand continuu. Apoi punem cele 2 linguri de alcool. Amestecam.

Din compozitia rezultata punem deoparte 10 linguri, intr-un pahar.

In compozitia ramasa adaugam in ploaie faina si praful de copt stins. Amestecam bine.

Batem spuma albusurile cu un strop de sare si le incorporam cu grija in compozitie. Atentie! Punem albusurile peste compozitie nu invers!

Tapetam o tava cu margarina si faina, adaugam compozitia, o tinem la cuptor preincalzit cam 25 minute, 180 grade Celsius. Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, scoatem blatul si turnam deasupra compozitia pusa deoparte in pahar. Punem tava in cuptor pentru inca 3 minute. Prajitura se taie rece si se orneaza cu ce doriti. Eu obisnuiesc s-o ornez cu 250 ml frisca batuta cu 2 linguri de zahar praf, ciocolata taiata in diferite moduri.


Pofta buna! Reteta Prajitura negresa a fost propusa de seima pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Bounty

Am facut aceasta reteta, inspirandu-ma de la Criss, numai ca am cam dublat cantitatile, voi prea le faceti in tavi mici!!!...

Prajitura Bounty
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide