Prajitura Negresa este o reteta de prajitura cu ciocolata absolut delicioasa si deloc greu de preparat. In plus poate fi un deliciu si pentru invitati daca o servesti alaturi de frisca si fructe.
Se pune zaharul, cacao, apa intr-o cratita la foc mic. Se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga nessul (daca doriti). Stingem focul de sub cratita si adaugam margarina taiata bucatele pentru a se dizolva mai usor. Amestecam pana se dizolva.
Separam alusurile de galbenusuri, si albusurile le punem la frigider. Luam cateva linguri din compozitia de cacao si adaugam peste galbenusuri, amestecam si turnam compozitia rezultata, incet in compozitia din cratita, amestecand continuu. Apoi punem cele 2 linguri de alcool. Amestecam.
Din compozitia rezultata punem deoparte 10 linguri, intr-un pahar.
In compozitia ramasa adaugam in ploaie faina si praful de copt stins. Amestecam bine.
Batem spuma albusurile cu un strop de sare si le incorporam cu grija in compozitie. Atentie! Punem albusurile peste compozitie nu invers!
Tapetam o tava cu margarina si faina, adaugam compozitia, o tinem la cuptor preincalzit cam 25 minute, 180 grade Celsius. Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, scoatem blatul si turnam deasupra compozitia pusa deoparte in pahar. Punem tava in cuptor pentru inca 3 minute. Prajitura se taie rece si se orneaza cu ce doriti. Eu obisnuiesc s-o ornez cu 250 ml frisca batuta cu 2 linguri de zahar praf, ciocolata taiata in diferite moduri.
Pofta buna! Reteta Prajitura negresa a fost propusa de seima pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post