Prajitura necoapta

Se freaca spuma 150 g zahar cu margarina. Se adauga pe rand galbenusurile, biscuitii macinati, nucile taiate in bucatele. intindeti compozitia pe foai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 foaie napolitana
  • 200g margarina
  • 150 g zahar
  • 13 linguri zahar
  • 5 oua
  • 300 g biscuiti
  • 300 g nuci

Mod de preparare

Se freaca spuma 150 g zahar cu margarina.

Se adauga pe rand galbenusurile, biscuitii macinati,

nucile taiate in bucatele. intindeti compozitia pe foaia de napolitane.

Bateti la bain - marie albusurile cu 8 linguri zahar.

Separat, caramelizati 5 linguri

zahar si puneti-l peste spuma.

Amestecati bine cat mai repede pentru omogenizare si intindeti compozitia peste prajitura.

Å¢ineti la rece 2 - 3 ore.

Taiati prajitura cu un cutit inmuiat in apa rece.
Alte retete recomandate:

Chec pufos

Cozonac

Torturi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide