Prajitura Mura

Delicioaele mure intr-o prajitura racoroasa!!!

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 180 g zahar
  • 6 linguri rase de faina,
  • 50 g unt,
  • un praf de sare
  • crema:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 2 linguri cu Smantana dulce
  • 200 ml sirop de mure
  • 250 g mure scurse de sirop
  • un plic (10g) de gelatina
  • spuma de mure:
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 ml sirop de mure
  • decor:
  • o mana de mure coapte

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu untul moale, la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea, se adauga faina in ploaie si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, 20 minute la foc potrivit. Se scoate blatul de pe hartie, se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatati. Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat. Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece. Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute apoi, se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca. Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine,se toarna siropul in fir subtire apoi incorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat este de seara pana a 2 zi, apoi se taie dupa forma dorita. Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure, in fir subtire si fructe proaspete. Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mac, nuca si gem

Ce ar trebui sa aiba in ea o prajitura buna ???Multa nuca, gem de caise si ...de ce nu, mac ! Ei, prajitura aceasta, luata...

Prajitura cu mac, nuca si gem
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide