Reteta de prajitura mozaic cu foi de miere, este o prajitura de casa cu crema in 3 culori, absolut delicioasa, ce poate fi servita la orice sarbatoare sau ocazie festiva.
Amesteci ouăle, zahărul, sarea, laptele, mierea, untul, bicarbonatul şi vanilia şi pui compoziţia pe foc până se îngroaşă puţin şi îşi schimbă culoarea. Amesteci încontinuu şi laşi compoziţia Dai la rece pentru 5 minute, apoi adaugi făină până obţii un aluat bun de întins. Coci 4 foi pe fundul tăvii unse cu ulei şi tapetate cu hârtie de copt.
Pui la fiert 4 pahare de lapte cu un praf de sare şi 50 g zahăr pudră. Separat desfaci amidonul în restul de lapte. Când laptele clocoteşte încorporezi amidonul şi amesteci până când compoziţia s-a îngroşat. Dai la rece. Baţi cu mixerul margarina şi zahărul pudră, încorporând treptat crema răcită. Împarţi crema în trei, în prima parte adaugi zahărul vanilinat, în a doua cacao cernută şi în ultima colorantul roşu.
Asamblezi prăjitura, presezi fiecare foaie cu grijă şi dai la rece peste noapte. O tai în forma dorită şi o presari cu zahăr pudră.
Prajitura Mozaic cu foi de miere se serveste a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios