Prajitura mozaic

Timp de 30 de minute se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga nucile macinate, pesmetul si zeama de la o lamiie. Se amesteca totul cu 3 albusuri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 6 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 125 gr. nuci macinate
  • 2 lingurite de pesmet alb
  • zeama de la o lamaie
  • 3 albusuri
  • rahat divers colorat
  • Crema: 3 albusuri
  • 125 gr. nuci macinate
  • 125 gr. zahar

Mod de preparare

Timp de 30 de minute se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga nucile macinate, pesmetul si zeama de la o lamiie.

Se amesteca totul cu 3 albusuri batute spuma tare.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma unsa cu unt si, cind s-a copt pe jumatate, se scoate din cuptor si se pune deasupra rahat divers colorat.

Peste rahat, se toarna o compozitie peparata din celelalte trei albusuri batute spuma tare cu zaharul si amestecate cu nucile macinate.

Dupa 30 de minute, vei avea o prajitura.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide