Prajitura Monica cu foi de napolitana, cocos, mac

Prajitura cu foi de napolitana, cocos si mac este o prajitura de casa de exceptie. Prajitura arata foarte bine, se potriveste pentru orice ocazie festiva sau preparata la sfarsit de saptamana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri apa
  • 150 g zahar
  • 100 g mac
  • 150 g nuca de cocos macinata marunt
  • 5 linguri faina
  • 1 linguritza amoniac (se poate inlocui cu un amestec din 1 lingurita praf de copt si 1 lingurita bicarbonat)
  •  
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • vanilie
  • 4 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 250 g unt
  •  
  • In plus:
  • 2 foi de napolitana

Mod de preparare

Blatul: se bat bine albusurile spuma, se adauga zaharul si apa, si se bate in continuare sa se incorporeze. Se adauga cocosul, faina si macul si se amesteca prin rasturnare, de jos in sus. Nu se foloseste mixerul in faza finala. Se coace in tava unsa si infainata la 196C (cuptorul preincalzit) pana cand marginile blatului se desprind de tava.

Crema se fierbe pe abur pana se ingroasa, apoi se raceste bine bine de tot inainte sa fie adaugat untul (mixat deja spuma).

Se adauga untul si se monteaza prajitura. 1 foaie de napolitana se unge cu 1/2 din crema, se aduga blatul, apoi cealalta 1/2 de crema si iar o foaie de napolitana.

Sfaturi:

Se tine in congelator inainte de a fi taiata bucati. Crema trebuie sa fie tare altfel se turteste la taiat.

Foile nu s-au inmuiat deloc dar daca o tineti la caldura cred ca se inmoaie.
Rece are textura unei inghetzate invelita in napolitana (crema nu ingheatza, doar se intareste), nu foarte dulce. Blatul seamana cu bounty candies din cauza cocosului.
Faceti proba si o sa vedeti...simplu, rapid si mai ales buuuuna.

Reteta de Prajitura Monica, cu foi de napolitana, cocos, mac a fost propusa de aLAndala pe forum culinar


Prajitura cu foi de napolitana, cocos si mac se serveste de la rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Probabil ati observat ca folsesc in mod excesiv zmeura. Trebuie sa recunosc ca e ingredientul meu preferat, mai ales ca stiu...

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide