Prajitura cu foi de napolitana, cocos si mac este o prajitura de casa de exceptie. Prajitura arata foarte bine, se potriveste pentru orice ocazie festiva sau preparata la sfarsit de saptamana.
Blatul: se bat bine albusurile spuma, se adauga zaharul si apa, si se bate in continuare sa se incorporeze. Se adauga cocosul, faina si macul si se amesteca prin rasturnare, de jos in sus. Nu se foloseste mixerul in faza finala. Se coace in tava unsa si infainata la 196C (cuptorul preincalzit) pana cand marginile blatului se desprind de tava.
Crema se fierbe pe abur pana se ingroasa, apoi se raceste bine bine de tot inainte sa fie adaugat untul (mixat deja spuma).
Se adauga untul si se monteaza prajitura. 1 foaie de napolitana se unge cu 1/2 din crema, se aduga blatul, apoi cealalta 1/2 de crema si iar o foaie de napolitana.
Sfaturi:
Se tine in congelator inainte de a fi taiata bucati. Crema trebuie sa fie tare altfel se turteste la taiat.
Foile nu s-au inmuiat deloc dar daca o tineti la caldura cred ca se inmoaie.
Rece are textura unei inghetzate invelita in napolitana (crema nu ingheatza, doar se intareste), nu foarte dulce. Blatul seamana cu bounty candies din cauza cocosului.
Faceti proba si o sa vedeti...simplu, rapid si mai ales buuuuna.
Reteta de Prajitura Monica, cu foi de napolitana, cocos, mac a fost propusa de aLAndala pe forum culinar
Prajitura cu foi de napolitana, cocos si mac se serveste de la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post