Prajitura Milch Schnitte

Prajitura Milch Schinitte este o delicioasa prajitura de casa cu blat pufos de cacao si crema fina de lapte. Este o prajitura ce va fi cu siguranta apreciata de copii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 oua
  • -4 linguri apa
  • -2 lingura ulei
  • -12 linguri zahar
  • -11 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 plic praf de copt
  • Crema:
  • - 200 ml. frisca
  • - 175 g lapte condensat
  • - 100 ml. lapte
  • - 6 g. gelatina
  • - 1 lingura
  • doua de miere
  • - esenta vanilie
  • Pentru siropul de zahar ars:
  • 8 linguri de zahar
  • - 2 cani de apa
  • - zahar vanilat
  • - esenta de rom
  • Pentru glazura de ciocolata
  • - 2 ciocolati
  • - 75 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat:

Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zahar, zahar, ulei si se bat cu mixerul. Albusurile le batem spuma. Peste galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se raceste, se taie blatul in doua. Blaturile se insiropeaza cu sirop de zahar ars.

Crema:

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur) apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea. Batem frisca pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte. Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand din cand in cand. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).

Sirop de zahar ars:

Punem intr-un ibric zaharul, esenta si cele doua cani de apa. Lasam pe foc pana se dizolva tot zaharul. Focul trebuie sa fie potrivit.

Glazura de ciocolata:

Pe baie de aburi topim ciocolata si o amenstecam cu frisca lichida. Dupa ce s-a racit glazuram prajitura.


Sursa acestei retete de prajitura Milch Schnitte este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Vis de cocos

Atat va spun "delicioasa"!

Prajitura Vis de cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide