Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa care se incorporeaza cu
Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa care se incorporeaza cu grija amidonul. Crema obtinuta se imparte in doua. Una se amesteca cu 2-3 linguri de ness, cealalta se amesteca cu putina vanilie si zeama de lamiie. Checurile: Cele 4 galbenusuri se freaca cu zaharul apoi se adauga treptat lingurile cu apa fierbinte, uleiul, praful de copt, faina si, la sfirsit, albusurile batute spuma tare. Se imparte compozitia in doua parti egale, una se amesteca cu cacao, cealalta ramine galbena. Se toarna in tavile de chec unse si tapetate cu faina. Cind s-au copt, se scot din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, dupa care se taie felii. Asa calde se vor unge cu cremele deja facute: o felie de chec maro, crema de lamiie, o felie de chec galben, crema de ness, etc.
Glazura:
Toate ingredientele de la glazura se pun pe foc, apoi se toarna peste checurile umplute.
Glazura se poate face mai usor din ciocolata menaj, topita in putin lapte.
Foarte important: prajitura se va taia pe diagonala.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post