Prajitura cu mere si bezea este un desert absolut delicios. Reteta de prajitura cu mere si bezea nu-i deloc greu de pregatit si trece foarte repede! :)
1. Se spala si se curata cca 2 kg de mere, de preferinta soiul Ionatan. Se rad pe razatoarea mare.si se calesc impreuna cu zahar, dupa gust, pana scade apa din ele. Cand sunt gata, se adauga scotisoara.
2. Se separa ouale. Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250g zahar, pana se albesc. Se adauga uleiul, putin cate putin, apoi apa clocotita, turnata usor si mixand rapid. Adaugam drojdia (cand compozitia este caldutza) si praful ce copt stins cu zeama de lamaie. Se incorporeaza faina, atat cat este necesar ca aluatul ca curga in falduri.
3. Compozitia se pune in tava unsa cu unt si deasupra se pun merele calite. Se coace la 180 grade si inainte sa fie gata cu 5 minute (ea se rumeneste usor) se scoate din cuptor.
4. Se repartizeaza deasupra merelor bezea facuta din 5 albusuri si 5 linguri de zahar. Se introduce din nou in cuptor pana bezeaua prinde o usoara crusta aurie. Cand incepe sa se raceasca, prajitura "transpira" prin bezea siropul din mar.
Reteta de prajitura cu mere si bezea a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro
Lasati prajitura cu mere si bezea sa se racoreasca putin dupa care o puteti servi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post