Aceasta reteta de prajitura cu mere si crema de branza este absolut delicioasa. Se prepara foarte usor si poate fi servita sub forma de tort.
Pandispanul:
Galbenusurile si zaharul se freaca pe baie de aburi, pina se ingroase. Se adauga vanilia si se ia crema de pe foc. In ea se incorporeaza faina si apoi si albusurile batute spuma tare, amestecind usor. Se toarna compozitia in forma de tort unsa cu unt si presarata bine cu faina si se coace pandispanul cam 25 minute la 160 grade C.
Merele se curata si feliaza cu ajutorul razatoarei pentru castraveti. Praful de budinca impreuna cu 50 g zahar se dizolva in sucul de mere si se pune totul la fiert, amestecind continuu. Cind a dat in clocot se adauga merele si se mai lasa sa fiarba 2 minute. Pandispanul se taie pe jumatate, se pune prima felie in forma de tort, se acopera cu crema de mere si se lasa la frigider 2 ore pina se intareste crema. Se acopera totul cu jumatatea ramasa a pandispanului.
Brinza de vaci se freaca bine cu 3 linguri de zahar pudra (cele 30 g ramase). Se bate frisca lichida pina se intareste si se incorporeaza in amestecul de brinza. Cu aceasta crema se acopera prajitura.
Pofta buna! Reteta Prajitura Maya cu mere si crema de brinza a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post