Prajitura marmorata cu budinca este pe atat de buna pe cat de bine arata. Puteti prepara aceasta reteta cu budinca, sau puteti face o crema de galbenusuri vanilata sau cu ciocolata. Este o prajitura delicioasa rapida si usoara.
Prima data vom pregati budinca (respecatand indicatiile de pe ambalaj) pentru a avea timp sa se raceasca. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pielita deasupra sau acoperim cu o folie alimentara toata suprafata.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschide la culoare, adaugam treptat apa, apoi uleiul si continuam sa mixam. Incorporam cu ajutorul unei spatula faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare, dupa care o incorporam treptat si usor in compozitia de galbenusuri.
Mai mult de jumatate din compozitie turnam intr-o tava (25X35cm) tapetata cu hartie de copt, iar in restul punem cacaoa, amestecam si turnam in fir subtire peste compozitia “alba”. Tragem usor cu furculita sa se amestece putin cele doua culori, apoi cu ajutorul unei linguri punem gramajoare din budinca de vanilie.
Dam tava in cuptorul preincalzit circa 40-45 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit complet este bine sa-l tinem la rece, deoarece riscam sa se altereze budinca.
Pofta buna!
Prajitura marmorata cu budinca se serveste felii, dupa ce s-a "odihnit" putin.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post