Prajitura Linzer

Prajitura Linzer este o prajitura de casa delicioasa, cu gem, ce se prepara cu precadere in sezonul rece.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150g unt
  • 250g faina
  • 150g zahar pudra
  • 100g nuci prajite
  • 1 ou
  • arome (vanilie
  • lamaie
  • scortisoara
  • pudra de cuisoare)
  • 10g praf de copt
  • 300g gem de coacaze

Mod de preparare

Untul se amesteca cu zaharul. Faina cernuta si praful de copt se amesteca, se adauga nucile macinate, oul si aromele. Aluatul se lasa la rece la frigider, apoi se imparte in 4. Din 3/4 din aluat se intinde o foaie care se pune in forma detasabila (diametru 22cm) si peste ea se pune gemul de coacaze.

Din restul de aluat se formeaza fasii care se pun in forma de gratar peste marmelada, facandu-se de asemenea si o margine. Se unge cu ou pe margine si se pun fasii de migdale. Se coace 40-45 min. la 190 grade.


Pofta buna! Reteta Prajitura Linzer a fost propusa de crisa78 pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu carne

Placinta cu carne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide