Prajitura Linzer

Prajitura Linzer este o prajitura de casa delicioasa, cu gem, ce se prepara cu precadere in sezonul rece.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150g unt
  • 250g faina
  • 150g zahar pudra
  • 100g nuci prajite
  • 1 ou
  • arome (vanilie
  • lamaie
  • scortisoara
  • pudra de cuisoare)
  • 10g praf de copt
  • 300g gem de coacaze

Mod de preparare

Untul se amesteca cu zaharul. Faina cernuta si praful de copt se amesteca, se adauga nucile macinate, oul si aromele. Aluatul se lasa la rece la frigider, apoi se imparte in 4. Din 3/4 din aluat se intinde o foaie care se pune in forma detasabila (diametru 22cm) si peste ea se pune gemul de coacaze.

Din restul de aluat se formeaza fasii care se pun in forma de gratar peste marmelada, facandu-se de asemenea si o margine. Se unge cu ou pe margine si se pun fasii de migdale. Se coace 40-45 min. la 190 grade.


Pofta buna! Reteta Prajitura Linzer a fost propusa de crisa78 pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors