Se amesteca zaharul cu faina, migdalele macinate, cacaoa, praful de scortisoara, zaharul vanilat si cuisoarele macinate. Se adauga ouale si lichioru
Se amesteca zaharul cu faina, migdalele macinate, cacaoa, praful de scortisoara, zaharul vanilat si cuisoarele macinate.
Se adauga ouale si lichiorul, apoi untul taiat bucatele. Se framanta repede o coca, pe care se pune la frigider pentru 60 min., acoperita cu o folie de aluminiu.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se intinde cu un sucitor 2/3 din coca racita. Se presara intr-o forma (26 cm. diametru) putin pesmet, apoi captusiti forma cu coca intinsa. Se unge blatul cu dulceata de zmeura. Se intinde restul de coca si se taie cu un cutit special, zimtat. Se orneaza prajitura cu aceste fasii, se aranjeaza ca niste gratii pe suprafata intregii prajituri. Se unge aceste fasii cu galbenusul de ou bine batut. Se coace cca. 60 min. Se scoate apoi prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Prajitura va deveni si mai aromata si frageda daca, pe langa migdale, mai se adauga si alune sau nuci macinate.
Se serveste taiata in felii ca si tortul.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post