Prajitura Krem a la krem

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu)
  • rece
  • 200-220 ml lapte rece
  • 1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri brandy
  • 100 g ciocolata
  • 100 g unt

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:

Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.

Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:

Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit.

Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.


Pofta buna!

Reteta Prajitura Krem a la krem a fost propusa de micaalsa pe forum culinar.ro

Alte retete cu crema de vanilie gasiti aici:

Millefeuille cu crema de vanilie ,

Mini tarte cu crema de vanilie ,

Tort cu crema de vanilie si capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ricotta si smochine

O prajitura fina si aromata cu stafide inmuiate in coniac, care aduce putin cu pasca fara aluat.

Desert prajitura cu ricotta si smochine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide