Prajitura Kati

Prajitura Kati este o prajitura de casa cu foi absolut delicioasa. Combinatia dintre blaturile crocante, gemul acrisor, crema cu aroma de rom si crusta de bezea este una perfecta, si va veti indragosti de aceasta reteta.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • o lamaie
  • 1 praf de copt (eu am pus o lingurita plina
  • ca nu am avut la plic)
  • 1 lingura lapte
  • Ingrediente pentru crema:
  • o foaie o maruntim
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem piersici/caise (acrisor)
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • o lingura esenta rom
  • o lingurita rom
  • sau cum aveti inspiratia ca sa iasa cat mai aromat ca asta e ideea
  • Ingrediente pentru bezea:
  • cele 3 albusuri ramase de la foi
  • un praf de sare
  • o cescuta de zahar pudra (sau dupa gustul fiecaruia)
  • cativa stropi zeama de lamaie

Mod de preparare

In primul rand se pregatesc foile:

Mai intai am stins praful de copt cu putina zeama de la lamaie.
Apoi am amestecat toate ingredientele: galbenusurile, zaharul, margarina, coaja rasa de la lamaie, faina si praful de copt stins.
Le-am amestecat bine , am adaugat lingura de lapte si am framantat o coca pe care am impartit-o in 3.

Am intins 3 foi. Se intind foarte usor datorita grasimii din coca, eu le-am intins direct pe hartia de copt pe care am stropit ceva ulei din precautie. Si le-am copt la foc potrivit (350 F) cam 8-10 minute.

Apoi se pregateste crema:

Foaia se marunteste si se inmoaie cu laptele caldut. Se adauga cacaoa, gemul, esenta de rom + romul, zaharul si untul.
La inceput m-am gandit ca o sa le frec spuma dar dupa aia am zis ca merge si fara sa mai murdaresc un vas.

Crema rezultata se intinde peste o foaie. Se aseaza cealalta foaie si se pune ceva mai greu peste ele ca sa se prinda cele 3 parti. Eu am acoperit o carte ( nu prea groasa) cu folie de aluminiu si am pus peste prajitura.

Bezeaua:

Pe aburi, albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi zaharul pudra si stropii de lamaie. Trebuie sa obtineti o spuma tare, f tare. 
Cu aceasta spuma se acopera prajitura dupa imaginatie.

Si se orneaza prajitura Kati cu fulgi de ciocolata sau cacao. Eu am pus de amandoua si bucatele de ciocolata si cacao.

 



Prajitura Kati se poate servi si imediat, dar este mai bine sa o lasati 1 ora, 2 sa se aseze.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors