E o prajitura aspectuoasa, gustoasa, dar care trebuie servita in ziua in care se umple, se pot coace foile mai mult timp inainte, dar odata umpluta, b
E o prajitura aspectuoasa, gustoasa, dar care trebuie servita in ziua in care se umple, se pot coace foile mai mult timp inainte, dar odata umpluta, bezeaua se moaie pina a doua zi.
Prima data se pregateste tava cu 3 fisii de hirtie de copt usor unsa (se imparte in 3 ca sa poti mai usor trasa liniile).
Se bate bine albusul cu zaharul tos iar la urma se adauga zaharul praf si se amesteca usor
Se pune intr-o punga si se trag 3 dungi pe fiecare hirtie(o sa mai ramina putina compozitie, cam a sasea parte, dar se adauga la urmatorul aluat de pandispan).
Se pun cele 2 oua, 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar tos si compozitia ramasa de la bezea, se bat bine pina devin cremoase, se adauga faina, se pun in punga si se umplu golurile dintre dungile de bezea.
Se coc la foc mic, 280-300 F sau 135-150C timp de 1 ora jumatate, cu cuptorul intrdeschis, sa se usuce, pandispanul va fi uscat ca si bezeaua, dar are un gust foarte bun de galbenusuri. Daca e coapta se desprinde hirtia f usor de pe foi.
Crema:
1 pint frisca batuta cu 4 linguri de zahar sau jumate de kilogram, in care se adauga esenta de cafea ness( 3 linguri de cafea dizolvata cu foarte putina apa), eu asta am pus, dar se poate adauga un gem bun de fructe, sau chiar frisca simpla.
Se imparte in doua, se umplu cele trei foi, se lasa la frifider pt 4 ore, se portioneaza, nu e prea greu de taiat dupa 4 ore.
Pofta buna!
Reteta Prajitura Kardinal a fost propusa de apascaritei maria pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura ieftina cu cirese sau alte fructe,
Tort cu fructe ,
Tort diplomat cu fructe (cel mai rapid)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post