Prajitura Joffre este o reteta de prajitura cu ciocolata, delicata, cu biscuiti fragezi. Este o prajitura potrivita pentru orice moment festiv sau de sarbatoare.
LANGUES DES CHATS:
LIMBI DE PISICA: 95g zahar, (se amesteca cu), 120ml frisca lichida pana se topeste zaharul. apoi se amesteca faina pana se omogenizeaza.
Intre timp se bat 3 albusuri cu 25g zahar pana se topeste apoi se amesteca cu compozitia de mai sus. Se toarna pe hartie de copt ca niste nasturi cu diametru cam 2 cm se coace la 200 grade.
CREMA GANAJ:
Frisca si ciocolata se amesteca se pune pe foc se incalzeste pana aproape de fierbere. Se lasa la racit (in frigider). Cand s-a racit se mixeaza pana se deschide la culoare si- si mareste volumul si se adauga romul. Nastureii se intorc si cu duiul se toarna crema inalta cam de 4-5 cm.(se taie cu cutitul sa se desprinda) Se pune alt nasturel deasupa. Se lasa la frigider sa se raceasca bine.
DECOR: Cand s-a intarit crema bine se topeste ciocolata care se subtiaza cu putin ulei (sa nu fie fierbinte)si se glaseaza prajitura.
Pofta buna! Reteta Prajitura Joffre a fost propusa de natasha pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post