Prajitura Joffre este o reteta de prajitura cu ciocolata, delicata, cu biscuiti fragezi. Este o prajitura potrivita pentru orice moment festiv sau de sarbatoare.
LANGUES DES CHATS:
LIMBI DE PISICA: 95g zahar, (se amesteca cu), 120ml frisca lichida pana se topeste zaharul. apoi se amesteca faina pana se omogenizeaza.
Intre timp se bat 3 albusuri cu 25g zahar pana se topeste apoi se amesteca cu compozitia de mai sus. Se toarna pe hartie de copt ca niste nasturi cu diametru cam 2 cm se coace la 200 grade.
CREMA GANAJ:
Frisca si ciocolata se amesteca se pune pe foc se incalzeste pana aproape de fierbere. Se lasa la racit (in frigider). Cand s-a racit se mixeaza pana se deschide la culoare si- si mareste volumul si se adauga romul. Nastureii se intorc si cu duiul se toarna crema inalta cam de 4-5 cm.(se taie cu cutitul sa se desprinda) Se pune alt nasturel deasupa. Se lasa la frigider sa se raceasca bine.
DECOR: Cand s-a intarit crema bine se topeste ciocolata care se subtiaza cu putin ulei (sa nu fie fierbinte)si se glaseaza prajitura.
Pofta buna! Reteta Prajitura Joffre a fost propusa de natasha pe forum culinar.ro
Pentru ca e frig afara si nu pot sa fac treaba in gradina azi am mesterit o prajitura. E una din prajiturile alea cu ce ai la...
Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)