Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone este un delicios desert cu fructe. Aveti nevoie de faina alba si faina de malai pentru aceasta reteta.
Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone este un delicios desert cu fructe. Aveti nevoie de faina alba si faina de malai pentru aceasta reteta de prajitura.
Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati faina cu malai, praf de copt, sare si coaja de portocala. Separat bateti ouale cu 75 g zahar, apoi adaugati laptele si esenta de migdale. Incorporati stafidele, apoi amestecul de faina si 50 g unt moale.
Puneti acest amestec in tava de copt. Pregatiti perele pe care le curatati de coaja si cotor. Taiati-le in sferturi si repartizati-le deasupra prajiturii. Topiti untul ramas si ungeti cu el feliile de para. Presarati deasupra restul de zahar.
Coaceti circa 35 de minute, pana capata o usoara nuanta caramel pe margini. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Incalziti gemul de caise cu o lingura de apa si glazurati suprafata prajiturii. Cand s-a racit ornati cu fulgi de migdale si zahar pudra.
Bateti crema mascarpone cu iaurt, zahar si rom. Serviti alaturi de prajitura.
Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone se serveste la desert alaturi de o ceasca de cafea sau un coniac
Sursa acestei retete este blogul culinar 3sisterscooking.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post