Prajitura insiropata cu mere

Albusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul, apoi se icorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt si la

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g pesmet alb
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 mere
  • un cub de unt pentru uns forma
  • Sirop:250 ml apa+150 g zahar+esenta
  • Ornat:250 g zahar pudra
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • o esenta de lamaie
  • 200 ml frisca amestecata cu crema de ciocolata

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul, apoi se icorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt si la sfarsit se adauga unul din mere curatat de coaja si dat prin razatoare.

Se unge o forma detasabila si se toarna aluatul apoi se baga din loc in loc feliute din cel de al doilea mar, pe care l-am curatat de coaja si taiat feliute subtiri si se da la copt cca 20 de min. la foc potrivit.

Siropul se prepara dand in cateva clocote apa cu zaharul si la sfarsit adaugam si esenta(dupa ce luam siropul dec pe foc), apoi se da la racit.

Siropul rece se toarna peste prajitura calda, nescoasa din forma, apoi se desface inelul si se aseaza prajitura cu grija pe un platou.

Se prepara glazura intr-o craticioara, pe flacara mica, amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie si esenta, pana ce se topeste si obtinem o pasata fina care se lasa putin la racorit iar apoi se toarna deasupra prajiturii.

Se lasa cca o ora la frigider apoi se orneaza cu frisca batuta si amestecata cu crema de ciocolata(poate sa fie Nutella sau Finetti,sau ciocolata topita).
Pofta buna!

Reteta Prajitura insiropata cu mere a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura cu mere si cacao,

Prajiturica frageda cu mere si nuci,

Prajitura cu mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu foi din bulion

Fiindca ma cuprins un dor mare de Laurici,am incercat aceasta reteta a ei,nici nu stiu ce mai pot spune,cuvinte nu prea...

Prajitura cu foi din bulion
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide