Prajitura in forma de ratuste

Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza cele doua oua. Se adauga laptele, esenta de migdale si migdalele macinate maru

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 cani de faina
  • o cana si jumatate de zahar
  • 3 linguri de unt
  • 3 cani de lapte
  • 1 lingurita de esenta de migdale
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o jumatate de cana de fulgi de migdale
  • praf de copt
  • 4 linguri de gem de caise

Mod de preparare

Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza cele doua oua. Se adauga laptele, esenta de migdale si migdalele macinate marunt. Se pune faina, amestecata cu praful de copt, adaugandu-se putin cate putin. Se unge o tava cu unt si se aseaza hartie pergament. Din jumatate de compozitie formeaza cu ajutorul unei linguri bastonase, iar din cealalta jumatate se pun bilute si se aseaza in tava. Se coc la foc moderat. Dupa ce s-au copt, se scot si se lasa la racit. Se ung bastonasele cu putin gem de caise incalzit, se asaza spre capatul fiecaruia o biluta si se lipeste cu ajutorul gemului. In fiecare biluta se infig doi fulgi de migdale, in partea dinspre exterior, cioc. Se asaza pe un platou si pudreaza ratustele cu zahar praf.

Alte prajituri simple recomandate

Tiramisu

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors