Prajitura Györkönyi

Framantam componentele blatului si coacem 2 foi. Amestecam componenentele blatului si il coacem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Ordinea de ar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 230 g faina
  • 60 g margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 10 g salicala ?
  • 100 g zahar pudra
  • 1 varf de cutit de zahar vanilat
  • 1 lingura de cacao
  • 1 dl smantana
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 3 linguri de apa calda
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 1 varf de cutit de zahar vanilat
  • 2 linguri de nuca macinata
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 2 varf de cutit de praf de budinca de vanilie
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 1 varf de cutit de zahar vanilat
  • Deasupra:
  • Glazura de ciocolata
  • nuci maruntite si prajite

Mod de preparare

Framantam componentele blatului si coacem 2 foi. Amestecam componenentele blatului si il coacem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Ordinea de aranjare a prajiturii este: 1 foaie maronie, crema, blat, crema, o foaie maronie. La urma ornam deasupra cu glazura si presaram nuci maruntite si prajite.
Alte retete prajituri recomandate

Tiramisu

prajitura cu visine

Prajitura capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide