Prajitura Greta Garbo

Din ingredientele pt. foi faci un aluat din care se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte. Se unge o tava cu margarin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pt. foi: 500 g. faina
  • 2 oua
  • 200 g. margarina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat stins cu otet
  • putina sare
  • Pt. umplutura: 200 g. nuci macinate
  • 200 g. zahar
  • 1 borcan gem caise
  • Glazura: 200 g. zahar tos
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri apa clocotita

Mod de preparare

Din ingredientele pt. foi faci un aluat din care se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte. Se unge o tava cu margarina, se tapeteaza cu faina, se aseaza prima foaie, se unge cu cu un strat subtire de gem si se presara nuca amestecata cu zahar. Se continua astfel pana se termina cu ultima foaie si se da prajitura la cuptor, la foc potrivit pt. 30 de minute. Dupa ce s-a scos prajitura, se lasa sa se raceasca, apoi se pregateste glazura: se pune la fiert apa cu uleiul, zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se intinde imediat peste prajitura si dupa cateva minute se poate orna cu ciocolata rasa. Se lasa in tava pana a doua zi, cand se taie patratele.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors