Prajitura glazurata cu castane este un desert foarte delicios. Pentru aceasta se freaca o margarina cu 100 grame zahar tos pana devine spuma.
Prajitura glazurata cu castane este un desert foarte delicios.
Pentru aceasta se freaca o margarina cu 100 grame zahar tos pana devine spuma, se adauga treptat galbenusurile si laptele. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in margarina, se adauga faina amestecat in prealabil cu praful de copt si 3 linguri de cacao.
Se tapeteaza o tava unsa cu hartie, se unge si se presara faiana, se toarna aluatul si se da la copt pentru 40 de minute la foc potrivit, in cuptorul incins bine.
Blatul de prajitura se taie in doua dupa ce s-a racit si se insiropeaza cu un sirop facut din 5 linguri de zahar ars, stins cu 150 ml apa la care se pune rom dupa ce s-a racit complet. Se freaca margarina (sau untul) cu 100 grame de zahar pudra, se incorporeaza piureul de castane, esenta de rom si o lingura de cacao si se umple prajitura. Se freaca zaharul pudra cu 50 grame de cacao, se adauga 2-3 linguri de apa fierbinte si 1 lingura de ulei. Se freaca pana ce se omogenizeaza si se toarna peste prajitura.
Prajitura glazurata cu castane se serveste dupa ce a stat cateva ore la frigider.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios