Prajitura glazurata

Aluatul: Se freaca zaharul cu untul, apoi se adauga restul de ingrediente. Se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Glazura: Se pun toa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 2 linguri de miere
  • 100 g lapte
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • Glazura: 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 50 g cacao
  • 6 linguri cu lapte

Mod de preparare

Aluatul: Se freaca zaharul cu untul, apoi se adauga restul de ingrediente. Se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina.


Glazura: Se pun toate ingredientele la fiert la foc mic pana are aspectul unei smantani groase.


Cand s-a copt,prajitura se taie bucati, se da prin glazura si printr-un amestecat facut din nuca prajita si macinata si zahar

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce