Prajitura "Giorgiana"

Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la iaurt), smantana, aromele,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 200 g. iaurt
  • 200 ml. ulei
  • 2 cani si jumatate cu zahar tos (cana de ceai)
  • 3 cani si jumatate cu faina
  • 3 linguri cu smantana
  • 1 praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • esenta de portocale
  • 2 pumni de nuca taiata marunt
  • 250-300 g. rahat taiat bucatele

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la iaurt), smantana, aromele, cele 200 g. iaurt in care s-a stins praful de copt, nucile taiate marunt, bucatelele de rahat si la sfarsit faina. Se amesteca totul foarte bine. Se bat albusurile spuma tare cu o jumatate cana zahar si se adauga in compozitie mestecandu-se foarte usor, de jos in sus. Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, se da la cuptorul incins in prealabil la foc moderat. Se coace cca. 1 h, este gata cand se desprinde prajitura de pe tava, se poate incerca si cu o scobitoare, scobitoarea trebuie sa ramana uscata.
Se pudreaza cu zahar farin, se taie in bucati cand se raceste.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide