Prajitura Ghiocel

Se rup pricomigdalele in bucati cat mai mici si se amesteca bine cu unt. Se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Se asaza pe un platou, dandu-

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 de pricomigdalele
  • un pachet de unt
  • 200 g fulgi de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • o cana si jumatate cu lapte
  • 3 linguri cu faina
  • 250 g branza de vaci
  • 200 fulgi de cocos
  • 250 g ananas (din conserva)
  • o cana cu zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g frisca

Mod de preparare

Se rup pricomigdalele in bucati cat mai mici si se amesteca bine cu unt. Se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Se asaza pe un platou, dandu-i-se forma unui blat de tort dreptunghiuIar, lasandu-se la rece o jumatate de ora. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se adauga treptat faina, amestecand continuu, pana cand se ingroasa, apoi se lasa la racit. Se incorporeaza branza de vaci in crema de lapte si se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Bucatile de ananas, scurse de sirop, se taie foarte marunt si se pun in crema. Peste blatul de pricomigdaie se intinde crema de lapte si branza. Prajitura se imbraca in frisca si se orneaza cu fulgi de cocos.
Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide