Prajitura Fulger

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga untul si 2 linguri de coniac, un praf de sare si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 rg nuci macinate
  • 4 oua
  • 500 gr faina
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr zahar tos
  • 2 linguri de coniac

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga untul si 2 linguri de coniac, un praf de sare si faina, in ploaie. Aluatul obtinut se framanta bine si se intinde intr-o foaie, care se impare in doua. Prima foaie se pune intr=o tava, se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si nucile macinate, se pune cea de-a 2-a foaie si se pun albusurile batute spuma cu 100 gr zahar pudra si 100 gr nuci macinate. Prajitura se coace la foc potrivit 45 de minute.
Se taie in diferite forme geometrice si se servese, numai dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Cornulete cu rahat

Cozonac moldovenesc

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide