Prajitura frantuzeasca cu mac

Foaia cu mac: amestecam ingredientele si le coacem la foc mediu la 180 de grade C la inceput, apoi la 150 de grade C. Foi: framantam ingredientele si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foile cu mac:
  • 6 oua
  • 4 dl zahar
  • 6 linguri de apa
  • 4 dl faina
  • 3 dl mac (nu trebuie macinat)
  • Coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru foi:
  • 30 dkg faina
  • 10 dkg zahar
  • 5 dkg margarina
  • 1 lingura de miere (topita)
  • 1 galbenus
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 1 plic zahar vanilat
  • 15 dkg zahar praf
  • 1 pachet de margarina
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • Ciocolata
  • Pentru glazura:
  • 16 dkg zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • 20 dkg unt
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare

Foaia cu mac: amestecam ingredientele si le coacem la foc mediu la 180 de grade C la inceput, apoi la 150 de grade C. Foi: framantam ingredientele si preparam 2 foi. Crema: amestecam zaharul vanilat cu zaharul pudra. Fierbem budinca de vanilie, o racim si o amestecam cu crema de margarina. Umplem foile. Ordine: foaie maro, foaie cu mac, foaie maro. Glazuram cu ciocolata.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine

Dulceata de capsuni

Tarta cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide