Prajitura Francisc

Prajitura Francisc este o reteta de prajitura foarte simpla. Pentru a pregati aceasta prajitura trebuie sa folositi 6 oua.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 150 g unt
  • 150 g nuca
  • Glazura:
  • 100g zahar pudra
  • 1-2 linguri cacao
  • 3 linguri apa fiarta;

Mod de preparare

Prajitura Francisc e o reteta pentru gospodinele aflate la inceputul lungului drum printre oale, este o reteta extrem de usoara pentru a va indulci cu o prajitura foarte usor de preparat: Se bate compozitia foarte bine si se coace intr-o tava incinsa, bine unsa cu unt. Se taie partea de deasupra aprox 1 cm si se inmoaie cu cafea fiarta bine. Separat se freaca 100 g unt cu 100g zahar pudra. Se amesteca cu restul si cu 150 g nuca macinata. Pentru un gust savuros se adauga putin rom.

Deasupra se aseaza glazura. Se freaca bine ingredientele pana se ingroasa crema. Se adauga 75 g unt si se intinde deasupra blatului.


Prajitura Francisc se serveste la desert langa o ceasca de ceai.
Acesta reteta este scrisa de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de legume

Mancare de legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide