Aluat: Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Ca
Aluat:
Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra), un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic, nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.
Umplutura:
Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara. Se lasa la racit. Am impartit aluatul in 3 parti egale, pe care le-am intins cu sucitorul. Am asezat prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa bine cu unt) am acoperit cu 1/2 din compozitia de mere, alternand pana am terminat toate cele 3 foi. Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post