Prajitura frageda

Din margarina, galbenusuri, smantana, zahar si faina se framanta un aluat. Se pastreaza din el un sfert, pentru a se rade deasupra. Se intinde apoi o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 3 oua
  • 3 linguri de cafea
  • smantana
  • 3 linguri de zahar
  • faina cat cuprinde
  • gem

Mod de preparare

Din margarina, galbenusuri, smantana, zahar si faina se framanta un aluat. Se pastreaza din el un sfert, pentru a se rade deasupra. Se intinde apoi o foaie, se asaza intr-o tava unsa cu unt, se unge cu gem si cu albusurile batute spuma cu putina sare. Se rade deasupra aluatul, in care s-a mai adaugat putina faina in prealabil. Se da tava la cuptor si se lasa la copt, la foc mic.


Se pudreaza cu zahar vanilat, iar la servire se taie cubulete.

Alte retete culinare:

Prajituri delicioase Lapte de pasare Prajitura televizor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide