Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de lapte, cacao, margarina, faina si zahar.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura foaie peste foaie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • * 7 linguri de ulei
  • * 7 linguri de zahar
  • * 10 linguri de lapte
  • * 1 ou
  • * 1 lingurita de amoniac stins cu otet sau lamaie
  • * faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • * 600 ml de lapte
  • * 6 linguri de cacao
  • * 6 linguri de faina
  • * 2 pachete de margarina (sau unt)
  • * 7-8 linguri de zahar

Mod de preparare

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Prima data se pregatesc foile.

Se amesteca ueiul, zaharul, laptele,oul si amoniacul pana cand se topeste cat-de-cat zaharul. Apoi se adauga faina pana se obtine un aluat moale, usor sfaramicios. Se imparte in patru parti egale. Se intind apoi foi de dimensiunea tavii de aragaz. Tava se intoarce cu fundul in sus si se pune faina, se aseaza foaia si se da la cuptor. Timpul de coacere este mic si iti poti da seama cand s-a copt dupa marginile usor maronii. Se scot si se pun una peste alta.

Pentru crema se amesteca laptele, faina si cacaua intr-o cratita si se aseaza pe foc mic amestecand continuu pana cand devine o budinca mai groasa. Se lasa sa se raceasca. Margarina se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste cat-de-cat si se amesteca apoi cu budinca pana cand se omogenizeaza complet. Se imparte in trei parti egale si se pune intre cele patru foi.


Se lasa la frigider cateva ore pana cand foile isi trag din crema laptele si se inmoaie.
Se poate servi cu lapte sau pur si simplu ca..."ceva dulce".

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Nu stiu voi, dar e prima data cand gatesc si bineinteles mananc cartof dulce. Am vazut peste tot cartof dulce in sus, cartof...

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa