Prajitura Fluturas de primavara

Aceasta reteta de prajitura, Fluturas de primavara, nu doar ca are forma de fluture, dar este si foarte buna! Cu blat insiropat, crema si multe multe fructe, aceasta reteta de prajitura merita incercata.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cantitati blat:
  • 5 oua
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de lapte
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de faina
  • 4 linguri de miez de nuca maruntit
  • un praf de copt
  • esenta vanilie
  •  
  • Cantitati crema:
  • 200 g margarina pentru crema
  • 250g crema de ciocolata
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  •  
  • Cantitati sirop:
  • 200 ml suc de portocale
  • o lingura de miere
  •  
  • Ornare|:
  • 300 g capsuni
  • 3-4 kiwi
  • o portocala
  • 200 g frisca proaspata din smantana

Mod de preparare

Se freaca bine ouale cu zahar pana se dizolva, apoi se toarna in fir subtire uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca macinat.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma tapeteta cu hartie de copt, cu diametrul de 23 cm si se da la copt, cca.20 de minute la foc potrivit, apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca. Blatul rece se taie pe orizontala in doua bucati (eu am taiat in 3 bucati), apoi in doua semiluni egale.

Fiecare parte se insiropeaza cu suc de portocale amestecat cu mierea de albine apoi se ung cu un strat de crema de margarina amestecata bine cu crema de ciocolata si zaharul vanilat, se monteaza parte peste partesi se aseaza pe un platou plat, partea rotunda unita, astfel incat sa formam aripioarele unui fluturas.

Se unge cu un strat subtire de crema de ciocolata apoi din feliutele subtiri de fructe(dupa ce le-am curatat de coaja si taiat feliute sau rondele)se decoreaza aripiarele fluturasului,iar marginile aripilor se brodeaza cu putina frisca pusa in spritul de ornat. Se da la rece cateva ore,apoi se serveste taiat felii.

Pofta buna!

Reteta Prajitura Fluturas de primavara a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro


Serviti prajitura delicioasa cu fructe de la rece oricand va este pofta de ceva bun.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pregatit in acest week-end o reteta ce a primit foarte multe laude si a fost apreciata mai mult decat ma asteptam: niste...

Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide