Prajitura Florica

Pentru prajitura Florica, 6 oua se bat cu 6 linguri de zahar, 5-6 linguri de faina, coaja si zeama de la o lamaie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul I:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5-6 linguri de faina
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • Blatul II:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 g nuca prajita si taiata
  • 50 g stafide si
  • cateva bucati de ciocolata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • o lingura de  cacao sau
  • ness
  • 200 g de unt.
  •  

Mod de preparare

Pentru prajitura Florica, blatul I se face astfel: 6 oua se bat cu 6 linguri de zahar, 5-6 linguri de faina, coaja si zeama de la o lamaie. Se coace un blat care se taie in doua. Blatul II – se bat 6 albusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 g nuca prajita si taiata, 50 g stafide si cateva bucati de ciocolata. Se coace in tava tapetata.
Crema – se fierb pe baie de aburi 6 galbenusuri cu 200 g zahar si o lingura de cacao sau ness. Cand s-a racit se amesteca si cu 200 g de unt. Se ung blaturile, iar deasupra se toarna o glazura rece. Prajitura se face intr-o tava patrata.


Prajitura Florica se serveste dupa ce s-a racit, glazurata deasupra.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors