O prajitura gustoasa si perfecta pentru zilele reci de iarna sau pentru zilele de sarbatoare.
Blatul :
Pregatim o forma de copt ( eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm ) si pornim cuptorul la 180 grade
Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica , razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina , dar fara sa o apasam .
Batem ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema alba destul de pufoasa si nu se mai simte zaharul . Adaugam scortisoara , ghimbirul si in fir subtire uleiul . Pe rand punem sfecla razuita si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Omogenizam bine si turnam in tava . Dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute ,dar este bine sa facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura .
In acest timp pregatim crema de branza:
Branza o punem intr-un vas si cu blenderul o facem pasta , punem iaurtul si zaharul . Daca le punem pe toate si dupa aceea incepem sa o facem pasta o sa mearga mai repede . Gustati si daca mai trebuie mai adaugati zahar .
Eu am ales un iaurt cu piersici , dar puteti opta pentru orice fel de iaurt .
Cand este destul de fina crema si nu se simte zaharul ( in cazul in care folositi zahar tos si nu zahar pudra), o punem la frigider.
Cand prajitura este coapta o lasam la racit in tava .
Cand este rece o scoatem din tava si o taiem in functie de cat de inalta a iesit in doua sau se poate in trei. Impartim crema in cate parti avem nevoie ( eu am taiat in doua prajitura si crema am impartit-o in jumate ) si punem pe prajitura.
Deasupra se punem o parte din crema si se niveleaza .
Eu am optat sa torn deasupra prajiturii o gelatina si sa o presar cu ornamente colorate . Am mai pus din loc in loc fructe de phisalis
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post