Prajitura fina cu mac

Se pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea, ouale, sare si se lasa sa ste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 400 g faina
  • un cubulet drojdie
  • 125 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g miere
  • 2 oua
  • 125 ml ulei
  • sare
  • 250 g mac
  • 30 g unt
  • un galbenus
  • 3 linguri smintina
  • 50 g stafide
  • 50 g zahar pudra
  • o lingura rom
  • 3 linguri dulceata

Mod de preparare

Se pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea, ouale, sare si se lasa sa stea la cald 35 min. Macul se amesteca cu untul, galbenusul, restul de zahar smintina si stafidele. Se intinde coca si se adauga deasupra masa de mac. Se ruleaza si se taie coca felii, astfel incit sa obtinem niste melcisori. Se aseaza intr-o forma de tort de 26 cm si se lasa 20 min sa se odihneasca. Se pun apoi la copt. Se amesteca zaharul pudra cu romul si se unge prajitura cu acest amestec.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala