Prajitura fina

Se bat spuma albusurile cu putina sare si se amesteca apoi bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cafeaua, nuca macinata, praful de copt si faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 140 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingura de cafea macinata
  • 140 gr nuca macinata
  • 1
  • 5 linguri de faina
  • praf de copt
  • sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura de cafea naturala
  • 1 lingurita de ness
  • Pentru glazura:
  • 6 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de cacao
  • 50 gr unt
  • 1-2 linguri de apa

Mod de preparare

Se bat spuma albusurile cu putina sare si se amesteca apoi bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cafeaua, nuca macinata, praful de copt si faina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor, la foc mediu. Intre timp se freaca spuma untul cu zaharul, pentru crema. Se adauga ness-ul si cafeaua, se amesteca bine si se unge blatul racit cu crema rezultata. Se glazureaza cu compozitia formata din zahar, cacaua, unt, apa, date de cateva ori in clocot.
Se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor

Tiramisu

Prajitura snikers

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide