Prajitura fina

6 albusuri se bat spuma si se amesteca cu 150 gr.zahar, dupa care se adauga 6 galbenuse,1 lingura cafea,nucile macinate,faina si praful de copt. Se u

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300gr. zahar
  • 140 gr.nuci macinate
  • 2 linguri cafea
  • 1 lingura ness
  • 250 gr. unt
  • 1 1/2 lingura faina
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

6 albusuri se bat spuma si se amesteca cu 150 gr.zahar, dupa care se adauga 6 galbenuse,1 lingura cafea,nucile macinate,faina si praful de copt. Se unge o tava, se pune compozitia si se de la cuptor la 175-180 grade cca.30-40 min.

Crema:se freaca untul cu zaharul f.bine, se adauga 1 lingura de cafea si una de ness.

Glazura:6 linguri zahar + 2,3 linguri cacao+50 gr. unt+1-2 linguri apa se da in clocot.


Dupa ce s-a racit blatul se taie pe jumatate, se adauga crema, iar pe deasupra se toarna glazura fierbinta. POFTA BUNA!

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată

Că tot mi-au rămas mai multe albușuri de la dresul ciorbei de burtă, am pus repede de un checuleț. Sursa de insiprație...

Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide