Prajitura fina

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ( se pune cate putin ) pana se face o crema consistenta. Se adauga faina 3 linguri (

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 300gr zahar
  • 250gr nuci macinate
  • 10 linguri de faina
  • un pachet de unt
  • 1 sticluta de esenta de rom
  • 6 linguri de cacao

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ( se pune cate putin ) pana se face o crema consistenta. Se adauga faina 3 linguri (cate putin), se amesteca bine. Se adauga nucile macinate, se amesteca bine. Pe fundul unei tavi de aragaz se fac foile. Se unge cu unt fundul tavii. Se presara faina peste fundul tavii unse (dupa ce se presara faina, se intoarce tava pe verticala si se scutura putin, sa cada faina care este in plus). Peste tava astfel pregatita se pune o parte din compozitia pregatita. Cand se intinde crema sa nu se atinga tava cu lingura. Trebuie sa iasa 3 foi. Se pune tava in cuptor. Cand foaia este gata se pune pe o coala de hartie. Se repeta operatiunea pentru celelalte foi.

Se prepara crema: se freaca galbenusurile cu 10 linguri de zahar pe foc mic pana se topeste zaharul. Dupa ce se topeste zaharul se adauga 3-6 linguri cacao si se freaca in continuare pana se integreaza in compozitie. Dupa ce se raceste putin (dar nu prea mult, sa fie calduta), se adauga unt (jumatate de pachet) si se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase). Se imparte crema in doua. Foile se pun in tava cu crema intre ele. Pe prima de sus nu se pune crema. Prajitura se serveste dupa 3 zile. Se taie în patratele.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

O alternativa la salata de vinete

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide