Prajitura Fericire

Framantam un aluat din ingrediente si coacem 3 foi. Fierbem laptele cu faina, amestecam cu margarina si zaharul si impartim amestecul obtinut in 2 par

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 dlg faina
  • 15 dkg margarina
  • 15 dkg zahar pudra
  • 2 oua
  • 4 linguri miere
  • 1 pachet praf de copt
  • putin lapte
  • putin ghimbir
  • Pentru crema:
  • 7 dl lapte
  • 2 pachete praf de budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 25 dkg margarina
  • 20 dkg zahar
  • Pentru umplutura:
  • 2 pachete jeleu cu zahar
  • 5 dl rom
  • 2 linguri praf de cacao
  • 5 cutie piscoturi
  • 1 tabla ciocolata menaj

Mod de preparare

Framantam un aluat din ingrediente si coacem 3 foi. Fierbem laptele cu faina, amestecam cu margarina si zaharul si impartim amestecul obtinut in 2 parti egale. Intr-o parte adaugam jeleurile cu zahar taiate marunt si rom. In cealalta parte adaugam cacao. Ungem prima foaie cu jumatate din crema de cacao, o acoperim cu piscoturile inmuiate in rom si ungem deasupra jumatatea ramasa din crema de cacao. Acoperim cu a 2-a foaie pe care o ungem cu crema cu jeleu si acoperim cu ultima foaie. Deasupra glazuram cu ciocolata.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Rulada

Cornulete

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide