Prajitura Ferdinand

Inmuiem drojdia in jumate de dl de lapte si putin zahar. Preparam aluatul din galbenusuri, zahar, sare, lapte, stafide, margarina, amestecul de drojdi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • ½ l lapte
  • 4 dkg dojdie
  • 4 galbenusuri de oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Coaja razuita de la o lamaie
  • 1 punga de stafide
  • 1 kg faina
  • 10 dkg margarina
  • Pentru crema
  • 2 pachete de unt sau 1 pachet de margarina
  • 1 lingura de untura
  • 25 dkg zahar praf
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Inmuiem drojdia in jumate de dl de lapte si putin zahar. Preparam aluatul din galbenusuri, zahar, sare, lapte, stafide, margarina, amestecul de drojdie si faina cat cuprinde (cca. 1 kg), adaugam coaja de lamaie razuita. Lasam aluatul sa dospeasca o ora. Intre timp preparam crema: amestecam bine untul sau margarina, untura, zaharul pudra si zaharul vanilat. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina (aproximativ la jumate de cm grosime), si il ungem cu crema. Rulam aluatul si taiem felii de 3-4 cm. Cu partea taiata dedesubt le pozitionam intr-o tava. Le lasam sa dospeasca pana se incalzeste cuptorul. In timpul coacerii le ungem cu lapte cu vanilie, astfel vor deveni lucioase.
Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni si frisca

Tort de capsuni

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors