Prajitura Felii de toamna

Framantam ingredientele pe o suprafata si impartim aluatul obtinut in doua parti. Punem o parte intr-o tava unsa si o nivelam. Amestecam usor merele t

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 dkg untura
  • 2 oua
  • 12 dkg zahar
  • ½ pachet zahar vanilat
  • 50 dkg faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1-2 linguri lapte
  • Pentru umplutura:
  • ½ kg mere taiate felii subtiri
  • 30 dkg prune fara samburi taiate in doua

Mod de preparare

Framantam ingredientele pe o suprafata si impartim aluatul obtinut in doua parti. Punem o parte intr-o tava unsa si o nivelam. Amestecam usor merele taiate in felii subtiri cu prunele taiate in doua, zaharul si scortisoara si umplem aluatul cu ele. Le acoperim cu restul aluatului si ungem cu ou. Facem gauri cu furculita de-a lungul aluatului si il coacem in cuptorul fierbinte. Inainte de servire presaram prajitura cu zahar pudra.
Alte retete prajituri

Fursecuri

Placinta mere

Prajitura mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide