Prajitura Felicia

Prajitura Felicia este o reteta excelenta. Ingredientele pentru reteta sunt: margarina, fina, zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 500 gr faina
  • 150 gr untura(margarina)
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar tos
  • 1 praf de copt se stinge cu zeama de lamâie
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri smantana
  • sare

Mod de preparare

Prajitura Felicia se face cu trei foi. Aluatul pentru prajitura se face din ingredientele mentionate mai sus. Pentru umplutura se sfarma una din foi si pesmetul rezultat se inmoaie in 200ml lapte rece in care se pune 50 gr zahar. 175gr unt se freaca cu 150 gr zahar praf. Apoi se pun 2 linguri cacao si 200 gr dulceata. Se amesteca toate si se pun intre foi.

Glazura pentru prajitura: cele 3 albusuri se bat cu 250 gr zahar tos, deasupra unui vas cu aburi pana se intareste. Pe urma se toarna deasupra pe prajitura si peste glazura de albus se presara nuca macinata.


Alte prajituri recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie

Când spui lasagna, spui straturi generoase pline de savoare și culoare, spui gust și aromă, spui poftă bună! ...

Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala