Prajitura Excelent

Prajitura Excelent se face din 10 oua, zahar, faina, cacao, mirodenii si sare. Pentru aceasta aveti nevoie si de frisca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 500 g zahar
  • 2 cani de faina
  • 2 linguri de cacao
  • mirodenii si
  • sare
  • o lingurita de bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • Frisca :
  • 800 g smantana
  • 200 g zahar si vanilie
  • 30 g gelatina
  • 100 g apa
  • Sosul :
  • 7 linguri de zahar tos
  • 5 linguri de apa clocotita
  • 50 g cacao si
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Pentru prajitura Excelent, se bat, pe rand, doua foi de rulada, de preferinta cu cacao. Se adauga o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Frisca se face din 800 g smantana, 200 g zahar si vanilie. Timp de o ora, 30 g gelatina se dizolva in 100 g apa.
Sosul se face din 7 linguri de zahar tos frecat cu 5 linguri de apa clocotita la care se adauga 50 g cacao si esenta de rom. Se amesteca sosul, gelatina si frisca, dupa care se toarna intre cele doua foi care se insiropeaza inainte cu putin lichior de cafea. Pe deasupra se orneaza cu ciocolata si frisca.
In tava in care am copt blaturile, punem folie sau hartie, apoi punem un blat peste care turnam crema. Peste crema, asezam al doilea blat, peste blat, ornam cu 200 g frisca si ciocolata rasa.


Dam la frigider timp de patru pana la cinci ore, apoi prajitura excelent se serveste.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide