Prajitura evreiasca

Ouale se bat spuma si se amesteca impreuna cu uleiul pus cate putin. Se asauga apoi putina sare, coaja de lamaie si faina. Aluatul se framanta bine,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cescuta de ulei
  • 150 gr faina
  • sare
  • coaja de lamaie
  • marmelada de caise

Mod de preparare

Ouale se bat spuma si se amesteca impreuna cu uleiul pus cate putin. Se asauga apoi putina sare, coaja de lamaie si faina. Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie, din care se taie cu gura paharului, diferite forme. Acestea se pun intr-o tava si se dau la cuptor, o jumatate de ora. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se lipesc doua cate doua cu gem de caise.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu original Lapte de pasare Prajitura snikers

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Pentru ca astazi este Ziua Nationala a Romaniei, nu puteam sarbatori altfel decat cu o mancare de fasole cu ciolan afumat. Am...

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide