Prajitura economica de mere

Se sparg ouale si se freaca cu zaharul. Se adauga esenta de rom si pliculetul de zahar vanilat, apoi uleiul, putin cate putin. Se incorporeaza, trepta

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 mere
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 400 gr faina
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o lingurita de esenta de rom
  • un praf de copt
  • o lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Se sparg ouale si se freaca cu zaharul. Se adauga esenta de rom si pliculetul de zahar vanilat, apoi uleiul, putin cate putin. Se incorporeaza, treptat, praful de copt, apoi faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat de consistenta crescuta. Se tapeteaza o tava cu putin ulei si putina faina (daca aveti tava antiaderenta, se unge doar cu putin ulei) si se intinde aluatul in tava.

Se curata merele, se taie bucati mari si se aseaza deasupra. Se presara putina scortisoara si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute. Se lasa la racit, la temperatura camerei si apoi se portioneaza.


Se serveste rece, ca desert.

Alte retete de prajituri recomandate


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu branza la cuptor

de trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)

Paste cu branza la cuptor
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide