1. Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecar
1. Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
2. In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.
3. Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.
4. Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava.
5. Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.
6. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.
7. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme.
8. Se umplu folie cu crema obtinuta.
9. Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:
10. Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald.
11. Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. 12. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post