Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste alb
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul.Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema:
Ouale impreuna cu zaharul se bat bine. Se pun la pe baie de abur, pana cand crema se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.
Frisca se bate bine. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa sau suc de fructe. Se pune la incalzit (atentie sa nu fiarba), apoi se amesteca cu crema de ou. Adaugam si esenta. Se amesteca frisca cu crema de ou. Se tapeteaza tava cu folie de plastic. Se adauga blatul, apoi punem crema. Adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare. Preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic.Il turnam caldut peste prajitura.
Se da la rece cateva ore. Se taie sub ce forma doreste fiecare.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post