Prajitura din gris cu zahar ars

Grisul se fierbe cu zahar vanilat si lapte. Se bat ouale si galbenusul cu zaharul, pana se dizolva totul bine, apoi se amesteca cu grisul fiert si ra

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 gr gris
  • 3 cesti cu lapte
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 230 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Grisul se fierbe cu zahar vanilat si lapte. Se bat ouale si galbenusul cu zaharul, pana se dizolva totul bine, apoi se amesteca cu grisul fiert si racit. Se ard intr-un vas 60-70 gr zahar si se toarna grisul in forma respectiva si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute in baie de apa, la cuptor.


Dupa ce s-a racit, se rastoarna din forma si se s

Alte retete de prajituri:

Pandispan

Prajitura caramelizata cu mere umplute

Tort din crema de zahar ars cu mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide