Prajitura din gris cu gelatina

Grisul se fierbe in lapte cu zahar. Se ia de pe foc si se amesteca in compozitie gelatina dizolvata in putina apa calda. Se amesteca apoi cu albusuri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr gris
  • 2 cesti mari cu lapte
  • 150 gr zahar tos
  • 3 foi de gelatina
  • 3 oua
  • 70 gr fructe zaharisite sau jeleu de coacaze
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Grisul se fierbe in lapte cu zahar. Se ia de pe foc si se amesteca in compozitie gelatina dizolvata in putina apa calda. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-un vas de savarina, udat in prealabil si se pune in congelator.


Se rastoarna pe un platou, se stropeste cu rom si se garniseste cu fructe zaharisite sau cu un jeleu de coacaze.

Alte retete:

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Dulceata de gutui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu branza la cuptor

de trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)

Paste cu branza la cuptor
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide